Meyer – Laivanrakennusoppilaitos

Putki- ja kone­asentaja

20 paikkaa
Hae nyt Tee soveltuvuustesti
Hakuaika päättyy
31.07.2017
Koulutus
25.09.2017–11.04.2018
Paikkakunta
Turku

Kurssin päätavoite

Opiskelijalla on kurssin jälkeen oltava riittävät perustiedot laivaputkiasentajan, varustelu-levysepän, laivailmastointiasentajan ja putkihitsaajan ammattien vaatimuksista. Hänellä pitää olla myös näiden töiden edellyttämä piirustusten lukutaito sekä niihin liittyvien sääntöjen ja määräysten tuntemus. Opiskelijalla on oltava riittävä telakka- ja laivatuntemus sekä tarvittava työturvallisuus-asioiden tuntemus.

Koulutuksen tiedot

WWW-osoite: http://www.meyerturku.fi
Osoite: Telakkakatu 1, 20240 TURKU
Koulutus alkaa: 25.9.2017
Koulutus päättyy: 11.4.2018
Haku päättyy: 31.7.2017
Ilmoitusnumero: 9222836
Kuvaus ja haku: http://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/672601

Lisätietoja koulutuksesta arkisin 8–15:30:
Meyer Turku Oy
Koulutussuunnittelija Jussi Jantunen
Puh. 010 670 6106
S-posti: jussi.jantunen@meyerturku.fi

Koulutussuunnittelija Marjatta Kouvo
Puh. 010 670 6264
S-posti: marjatta.kouvo@meyerturku.fi

Rehtori Vesa Eskonen
Puh. 010 670 6445
S-posti: vesa.eskonen@meyerturku.fi

Lisätietoja rekrykoulutukseen hakeutumisesta ja taloudellisista tuista:
TE-palvelut / Koulutusneuvonta
Puh. 0295 020 702
S-posti: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Edellytykset

Meyer Turku Oy:n Laivanrakennusoppilaitos kouluttaa Turussa kuuden kuukauden työvoimapoliittisena koulutuksena putki- ja koneasentajia meriteollisuuden palvelukseen. Koulutuksen aikana sinulle tulevat tutuksi mm. aluevarustelutyöt, koneasennukset, käyttöönotot, putkistojen koeponnistukset, putkihitsaus ja piirustusten luku.

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneilla on mahdollisuus työllistyä putki- ja koneasentajan töihin meriteollisuuteen. Koulutusaika on 25.9.2017–11.4.2018.

Odotamme sinulta hyvää työasennetta ja innostunutta otetta oppia uutta. Laivanrakentajalla tulee olla hyvät kädentaidot ja kiinnostusta tekemäänsä työtä kohtaan. Tarkkuus ja huolellisuus ovat laivanrakentajan perusominaisuuksia.

Metallialan koulutus ja työkokemus kuten myös kokemus muusta käsillä tehtävästä tarkkuutta vaativasta työstä ovat eduksi. Edellytämme hakijalta myös hyvää suomen kielen taitoa.

Työterveyshuoltolaki määrittelee, ettei työ saa vaarantaa työntekijän terveydentilaa tai pahentaa aiemmin todettuja sairauksia. Henkilön sairaudet eivät saa aiheuttaa tapaturmavaaraa suunnitellussa työssä.

Kurssilla ja työssä selviytymisen edellytyksenä on hyvä terveys. Sairaudet, joissa voi esiintyä äkillisiä ja odottamattomia tajunnan tason laskuja tai tasapainon menettämisen mahdollisuus, ovat vaaratekijä telakkatyössä. Tällaisia sairauksia ovat muun muassa diabetes, epilepsia, Menieren tauti. Työskentely telakalla vaatii myös hyvän tuki- ja liikuntaelimistön kunnon ja sen jatkuvaa ylläpitoa.

Telakkatyössä työntekijä altistuu suojaimista huolimatta ilman epäpuhtauksille. Altistumista kemikaaleille ja pölylle tapahtuu myös ihon kautta. Tämän vuoksi hengityselinsairaudet, allergiat ja atopia voivat olla este telakalla työskentelemiseen.

Työhön tulevat sitoutuvat tarvittaessa tekemään vuorotöitä. Tämän vuoksi työntekijällä ei voi olla sairauksia, jotka pahenevat vuorokausirytmin muutosten tai epäsäännöllisen ruokailun takia. Tällaisia sairauksia ovat muun muassa vaikeat unihäiriöt ja tulehdukselliset suolistosairaudet.

Työssä ja opiskelussa kohdataan psyykkisesti ja sosiaalisesti vaativia tilanteita, joten edellytyksenä on hyvä psyykkinen tasapaino. Ennen työn aloittamista on terveystarkastus, johon liittyy aina huumetestaus.

Hakeminen

Koulutus on työvoimapoliittinen eli hakijan tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen esim. lomautus tai YT-neuvottelut. Kutsumme hakijat haastatteluihin hakemusten perusteella, joten täytäthän hakemuksen huolella ja kerrothan siinä myös miksi haluat koulutukseen.

Voit seurata valinnan etenemistä www.te-palvelut.fi Oma asiointi- verkkopalvelun kautta.

Hae TE-palveluiden lomakkeella